Aubergine rups, ziet er niet alleen erg mooi uit maar is ook erg lekker en zal zeker dankbaar aftrek vinden bij vegetariërs.
Aubergine rups
Equipment
- Big Green Egg minimax
- skillet
- Conveggtor
- Grillrooster
- Scherp koksmes
- Kwastje
Ingrediënten
- 1 Aubergine
- 2 rode ui
- 2 tomaten
- 1 bakje Mozarella
- 1 bakje pesto
- olijfolie
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor indirect bbq'en
- Verwarm voor naar 150 graden
- Snijd de aubergine om de 6 mm aan de korte gebogen kant in tot ongeveer 5 mm van de lange rand kant
- Was de Aubergine en de tomaten
- snijd de tomaat in dunne plakjes
- Pel de uien en snijd ook deze in dunne plakjes
- Stop een plakje tomaat en een plakje ui in elke insnijding van de aubergine
- Leg de rups voorzichtig op de skillet
- Smeer de rups ruim in met olijfolie
- zet de skillet met de rups op het rooster sluit het deksel en laat de rups minimaal een uur garen
- Verdeel de mozarella over de rups
- Verdeel de pesto over de rups
- Sluit het deksel en laat garen totdat de mozarella gesmolten is
- Snijd de rups in stukken en serveer als groente of vegetarisch gerecht
- Smakelijk