Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine rups
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
50
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
skillet
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Scherp koksmes
▢
Kwastje
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
Aubergine
▢
2
rode ui
▢
2
tomaten
▢
1
bakje
Mozarella
▢
1
bakje
pesto
▢
olijfolie
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor indirect bbq'en
▢
Verwarm voor naar 150 graden
▢
Snijd de aubergine om de 6 mm aan de korte gebogen kant in tot ongeveer 5 mm van de lange rand kant
▢
Was de Aubergine en de tomaten
▢
snijd de tomaat in dunne plakjes
▢
Pel de uien en snijd ook deze in dunne plakjes
▢
Stop een plakje tomaat en een plakje ui in elke insnijding van de aubergine
▢
Leg de rups voorzichtig op de skillet
▢
Smeer de rups ruim in met olijfolie
▢
zet de skillet met de rups op het rooster sluit het deksel en laat de rups minimaal een uur garen
▢
Verdeel de mozarella over de rups
▢
Verdeel de pesto over de rups
▢
Sluit het deksel en laat garen totdat de mozarella gesmolten is
▢
Snijd de rups in stukken en serveer als groente of vegetarisch gerecht
▢
Smakelijk