Asperges met beenham en eigen gemaakte honing/mosterdsaus
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- conveggtor basket
- Conveggtor
- RVS rooster
- expander
- Kern temperatuurmeter
- Kwast
- mengkom
- grote pan
- sauspannetje
- Koksmes
- houtskool en rookhout
Ingrediënten
- 32 asperges
- 8 eieren
- 20 gram peterselie
- 8 vast kokende aardappelen
- 750 gram beenham
- Franse mosterd
- honing
- 1 scheutje wiskey
- rub naar keuze
- zout en peper
- roomboter saus
Instructies
- vul de bbq met kolen en een paar stukjes rookhout
- Breng de bbq naar 120 graden
- snij 1 tot 2 cm van de onderkant van de asperges
- schil de asperges van boven naar onder
- check of alles van de schil weg is
- smeer de beenham dun in met mosterd
- strooi de gekozen rub over de mosterd en rub de beenham er goed mee in
- sprenkel olijfolie over de aardappels
- bestrooi de aardappels naar behoefte met zout
- pak de aardappels apart in in aluminium folie
- Plaats de kern thermometer
- leg de beenham op de bbq
- mix een gelijke hoeveelheid mosterd en honing door elkaar in een kom
- voeg een scheutje whisky toe en meng goed door elkaar
- lak na 45 minuten de beenham elke 15 minuten af met de honing mosterd saus
- leg de aardappels er omheen
- kook de eitjes gedurende 6 minuten (hard gekookt)
- kook de asperges ongeveer 10 minuten voor in een ruime pan met water.
- dep ze droog
- leg ze gedurende 15 minuten op het extra rooster van de bbq
- pel en snij de eitjes doormidden
- neem alles van de bbq
- verwijder de aluminium folie van de aardappel en snij door midden
- snij de beenham in dunnen plakken
- leg alles op een bord en giet de saus eroverheen