Asperges met beenham en honing mosterd saus

Asperges met beenham en eigen gemaakte honing/mosterdsaus

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
In de periode van april tot juni staan de witte asperges bij veel horecagelegenheden op het menu. Maar asperges zijn ook prima te bereiden op een bbq. Meestal worden ze gekookt in water maar ook van de bbq zijn ze erg lekker.

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • conveggtor basket
  • Conveggtor
  • RVS rooster
  • expander
  • Kern temperatuurmeter
  • Kwast
  • mengkom
  • grote pan
  • sauspannetje
  • Koksmes
  • houtskool en rookhout

Ingrediënten
  

  • 32 asperges
  • 8 eieren
  • 20 gram peterselie
  • 8 vast kokende aardappelen
  • 750 gram beenham
  • Franse mosterd
  • honing
  • 1 scheutje wiskey
  • rub naar keuze
  • zout en peper
  • roomboter saus

Instructies
 

  • vul de bbq met kolen en een paar stukjes rookhout
  • Breng de bbq naar 120 graden
  • snij 1 tot 2 cm van de onderkant van de asperges
  • schil de asperges van boven naar onder
  • check of alles van de schil weg is
  • smeer de beenham dun in met mosterd
  • strooi de gekozen rub over de mosterd en rub de beenham er goed mee in
  • sprenkel olijfolie over de aardappels
  • bestrooi de aardappels naar behoefte met zout
  • pak de aardappels apart in in aluminium folie
  • Plaats de kern thermometer
  • leg de beenham op de bbq
  • mix een gelijke hoeveelheid mosterd en honing door elkaar in een kom
  • voeg een scheutje whisky toe en meng goed door elkaar
  • lak na 45 minuten de beenham elke 15 minuten af met de honing mosterd saus
  • leg de aardappels er omheen
  • kook de eitjes gedurende 6 minuten (hard gekookt)
  • kook de asperges ongeveer 10 minuten voor in een ruime pan met water.
  • dep ze droog
  • leg ze gedurende 15 minuten op het extra rooster van de bbq
  • pel en snij de eitjes doormidden
  • neem alles van de bbq
  • verwijder de aluminium folie van de aardappel en snij door midden
  • snij de beenham in dunnen plakken
  • leg alles op een bord en giet de saus eroverheen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept