In de periode van april tot juni staan de witte asperges bij veel horecagelegenheden op het menu. Maar asperges zijn ook prima te bereiden op een bbq. Meestal worden ze gekookt in water maar ook van de bbq zijn ze erg lekker.
Gebruikte apparatuur
1 Big Green Egg large
conveggtor basket
Conveggtor
RVS rooster
expander
Kern temperatuurmeter
Kwast
mengkom
grote pan
sauspannetje
Koksmes
houtskool en rookhout
Ingrediënten
32asperges
8eieren
20 grampeterselie
8vast kokende aardappelen
750 grambeenham
Franse mosterd
honing
1scheutjewiskey
rub naar keuze
zout en peper
roomboter saus
Instructies
vul de bbq met kolen en een paar stukjes rookhout
Breng de bbq naar 120 graden
snij 1 tot 2 cm van de onderkant van de asperges
schil de asperges van boven naar onder
check of alles van de schil weg is
smeer de beenham dun in met mosterd
strooi de gekozen rub over de mosterd en rub de beenham er goed mee in
sprenkel olijfolie over de aardappels
bestrooi de aardappels naar behoefte met zout
pak de aardappels apart in in aluminium folie
Plaats de kern thermometer
leg de beenham op de bbq
mix een gelijke hoeveelheid mosterd en honing door elkaar in een kom
voeg een scheutje whisky toe en meng goed door elkaar
lak na 45 minuten de beenham elke 15 minuten af met de honing mosterd saus
leg de aardappels er omheen
kook de eitjes gedurende 6 minuten (hard gekookt)
kook de asperges ongeveer 10 minuten voor in een ruime pan met water.
dep ze droog
leg ze gedurende 15 minuten op het extra rooster van de bbq
pel en snij de eitjes doormidden
neem alles van de bbq
verwijder de aluminium folie van de aardappel en snij door midden