Knoflooksaus
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 RVS rooster
- Aluminium folie
- scherp mes
- mengkom
- garde
Ingrediënten
- 250 gram Griekse yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1,5 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 knoflook
- 10 gram verse bieslook
- peper
- zout
- olifolie
Instructies
- verwarm de bbq voor op 200 graden
- snij het topje van de knoflook
- leg de knoflook op aluminiumfolie en bestrooi met olijfolie en zout
- vouw de folie dicht en leg op de bbq (ongeveer 20 / 25 minuten)
- doe de Griekse yoghurt in een kom
- voeg de mayonaise toe
- voeg de honing en de citroensap toe
- meng alles goed door elkaar
- haal de gepofte tenen uit de folie en knijp uit in het mengsel
- snij de bieslook fijn en voeg toe
- meng alles nogmaals goed door elkaar
- maak de saus eventueel op smaak met peper en zout