Ga terug

Knoflooksaus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Gebruikte apparatuur

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 RVS rooster
  • Aluminium folie
  • scherp mes
  • mengkom
  • garde

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 knoflook
  • 10 gram verse bieslook
  • peper
  • zout
  • olifolie

Instructies
 

  • verwarm de bbq voor op 200 graden
  • snij het topje van de knoflook
  • leg de knoflook op aluminiumfolie en bestrooi met olijfolie en zout
  • vouw de folie dicht en leg op de bbq (ongeveer 20 / 25 minuten)
  • doe de Griekse yoghurt in een kom
  • voeg de mayonaise toe
  • voeg de honing en de citroensap toe
  • meng alles goed door elkaar
  • haal de gepofte tenen uit de folie en knijp uit in het mengsel
  • snij de bieslook fijn en voeg toe
  • meng alles nogmaals goed door elkaar
  • maak de saus eventueel op smaak met peper en zout