Vink op stok

Vink op stok

No ratings yet
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
3 uur
Totale tijd 3 uur 55 minuten
Bavette is een heerlijk mals stukje vlees dat ook wel vinkenlap wordt genoemd. vandaar de naam vink op stok.

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 RVS rooster
  • 1 scherp mes
  • 1 Snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 bavette
  • 0,25 cup sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel harissa poeder
  • bamboe satéstokjes

Instructies
 

  • Snij met een scherp mes de bavette in de breedte in dunne mooie repen
  • snipper de sjalotjes
  • snij de knoflook fijn
  • rasp de gember
  • meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruidenmengsel
  • doe de repen bavette met het kruidenmengsel in een afsluitbare diepvrieszak en laat minstens 3 uur intrekken. (een dag ervoor mag ook)
  • rijg de bavette repen golvnd op een satestok en laat op kamer temperatuur komen
  • verwarm de bbq op direct vuur naar 200 graden
  • gril de stokjes snel en kort op beide kanten LET OP: de binnenkant moet licht rosé zijn en dit gaat heel snel , dus blijf erbij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept