Diamanthaas
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 0,5 gietijzeren rooster
- 0,5 RVS rooster
- 1 halve conveggtor (halve pizzasteen)
- 1 conveggtor basket
- 1 Thermo pen
Ingrediënten
- 2 diamanthazen (ongeveer 800 gram)
- Rub naar keuze
- olijfolie
Instructies
- Leg de Diamanthaas een uur voor gebruik buiten de koelkast
- Laat de BBQ op 200 graden komen
- Zorg als het kan voor een directe en indirecte zone (halve convector onder het RVS rooster)
- wrijf de diamanthaas in met olijf olie
- wrijf de diamanthaas indien gewenst in met je gekozen rub
- grill de diamanthaasjes rondom mooi bruin op het indirecte deel
- verwarm de diamanthaas tot ongeveer 50 graden
- grill af op het directe deel (het gietijzeren rooster) tot max 55 graden
- Laat de haasje 10 minuten in als folie rusten