verwarm de BBQ naar 170 graden
zet een pan water op de bbq en breng aan de kook
kook de verse pasta voor een paar minuten
doe het blik tomaten in de maatbeker
snijd de 2 bolletjes knoflook en één rode uien in grove stukken en voeg toe aan de maatbeker
voeg de helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de maatbeker
snijd 70 gram Parmezaanse kaas in blokjes en voeg toe aan de maatbeker
voeg als laatste 150 gram verse basilicum toe aan de maatbeker
Pureer de ingrediënten in de maatbeker en voeg tijdens het pureren geleidelijk olijfolie toe
Voeg indien gewenst naar behoefte peper en zout toe
doe de gehakt in een ruime kom
voeg de andere helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de kom
snijd de knoflook en de uien fijn en voeg toe aan de kom
voeg de Cayenne peper toe
kneed alles goed door elkaar tot een mooi gehakt mengsel
maak van het gehakt mengsel mooie ronde balletjes (golfbal grootte)
plaats de Dutch Oven op de BBQ
voeg wat roomboter toe en laat het smelten
voeg eventueel naar behoefte wat extra rozemarijn, basilicum en knoflook toe voor extra smaak.
Bak de gehakt balletjes nu mooi bruin
voeg de pasta en de saus toe aan de gehakt in de D.O.
scheur de mozzarella in stukje en leg deze op de pasta
rasp de Parmezaanse kaas erover
regel de temperatuur van de BBQ terug naar 100 graden
laat de pasta rustig verder garen
Buon appetito!