Bavette carpaccio rollade, door de bavette te vlinderen ontstaat er een dunne lap vlees dat uitermate geschikt is om een gevulde rollade te maken.
Bavette carpaccio rollade
Equipment
- Big Green Egg large
- Conveggtor
- Grillrooster
- Aluminium folie
- Scherp koksmes
- slagers touw
- Kern temperatuurmeter
Ingrediënten
- 1 kg bavette
- pesto
- 1 rode ui
- handje zongedroogde tomaten
- handje pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- 4 tenen knoflook
Instructies
- Maak de BBQ gereed voor indirect grillen
- Verwarm voor tot 150 graden
- leg de bavette op een snijplank en dep droog met keuken papier
- snijd de bavette open (vlinderen)
- leg de bavette neer met de lange zijde naar de zijkant en klap open
- smeer de bavette in met pesto (zijkanten zoveel mogelijk vrij houden)
- snijd de rode ui in dunne kwart ringen
- hak de knoflook fijn
- verdeel achtereenvolgend de rode ui, de knoflook, de tomaten en de parmezaanse kaas over de bavette
- rooster de pijnboompitten en strooi de er ook over
- rol de bavette dicht en bind vast met slagerstouw
- bestrooi naar wens met peper en zout
- leg de rollade op de BBQ
- en stop de kerntemperatuurmeter in de rollade
- de bavette is klaar als de temperatuur ongeveer 50 graden is (na ongeveer een uur)
- haal de bavette van de BBQ en laat 10 minuten in aluminium folie rusten
- Snijd de bavette in 4 stukken en verwijder de touwtjes
- Smakelijk
Notities

Snijd met een scherp mes de bavette vanaf de zijkant in. Snijd door totdat je bijna bij de andere kant bent. Je snijd het vlees dus niet helemaal door. Klap de bavette open. De draden lopen nu van onder naar boven.








