Iberico rib fingers zijn eigenlijk spareribs zonder bot. Het zijn heerlijke smaakvolle stukjes varkensvlees die uitermate geschikt zijn voor op de bbq.
Iberico rib fingers
Equipment
- 1 big geen egg large
- 1 gaatjes rooster
- houtskool
- kom
Ingrediënten
- 1 kg iberico rib fingers
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes verse knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 0,5 eetlepel gemalen zeezout
- 1 rode peper
- 2 lente uitjes
- koriander blaadjes naar smaak
- 2 eetlepels picante bonensaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- ,25 theelepel cayennepeper
Instructies
- maak de bbq klaar voor indirect garen op 120 graden
- smeer de rib fingers goed in met olijfolie
- Pel de knoflook en snipper deze fijn
- meng de paprikapoeder, kerriepoeder, het zeezout en de knoflook in een kom goed door elkaar
- Rub de rib fingers hier goed mee in
- Verdeel de rib fingers over een gaatjes rooster
- laat ze 1,5 uur garen op 120 graden
- haal het gaatjes rooster er uit
- en verwarm de bbq naar 180 graden
- maak een papje van de bonensaus, de oestersaus en de gembersiroop
- leg de rib fingers terug op het gaatjes rooster terug op de bbq
- en smeer ze in met het papje
- laat ze nog 15 minuten liggen en smeer ze ondertussen regelmatig in met het papje (evt. kun je ze nog een keer draaien)
- snijd de lente uitjes en peper in dunnen ringen (verwijder indien gewenst de zaadjes)
- snijd de korianderblaadjes fijn
- haal het gaatjes rooster met de rib fingers van de bbq en bestrooi ze met de peper, de lente ui en de koriander
- Eet smakelijk