Plukbrood

Plukbrood, simpel om te maken en super lekker.

Plukbrood

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • Big Green Egg minimax
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Broodmes
  • Koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 Rond brood
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 2 eetlepels Zachte roomboter
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 bos Peterselie
  • 1 Rode ui
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Chorizo of Salamiworstje (Optioneel)

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
  • Verwarm voor tot ongeveer 200 graden
  • Snipper de rode ui
  • Snijdt de knoflook fijn
  • Hak de peterselie fijn
  • Meng de rode ui, knoflook, geraspte kaas, de roomboter en de peterselie in een kom
  • Voeg vers gemalen zwarte peper naar behoefte toe
  • Pak het brood en snijd om de 2 cm in tot ongeveer 2 cm van de onderkant
  • Draai het brood een kwartslag en snijdt het brood weer om de 2 cm in (je krijgt nu een ruit patroon)
  • Vul alle inkepingen met het mengsel en smeer ook wat over het brood
  • Snijdt indien gewenst dunne plakjes van de optionele chorizo of salami worstjes en stop die in de inkepingen
  • Leg het brood op het rooster en sluit het deksel
  • Bak het boord ongeveer 10/12 minuten tot de kaas mooi gesmolten is
  • Haal het brood van de BBQ en leg het op een plank
  • en plukken maar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept