Plukbrood, simpel om te maken en super lekker.
Plukbrood
Equipment
- Big Green Egg minimax
- Conveggtor
- Grillrooster
- Broodmes
- Koksmes
Ingrediënten
- 1 Rond brood
- 150 gram Geraspte kaas
- 2 eetlepels Zachte roomboter
- 3 tenen Knoflook
- 1 bos Peterselie
- 1 Rode ui
- Vers gemalen zwarte peper
- Chorizo of Salamiworstje (Optioneel)
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
- Verwarm voor tot ongeveer 200 graden
- Snipper de rode ui
- Snijdt de knoflook fijn
- Hak de peterselie fijn
- Meng de rode ui, knoflook, geraspte kaas, de roomboter en de peterselie in een kom
- Voeg vers gemalen zwarte peper naar behoefte toe
- Pak het brood en snijd om de 2 cm in tot ongeveer 2 cm van de onderkant
- Draai het brood een kwartslag en snijdt het brood weer om de 2 cm in (je krijgt nu een ruit patroon)
- Vul alle inkepingen met het mengsel en smeer ook wat over het brood
- Snijdt indien gewenst dunne plakjes van de optionele chorizo of salami worstjes en stop die in de inkepingen
- Leg het brood op het rooster en sluit het deksel
- Bak het boord ongeveer 10/12 minuten tot de kaas mooi gesmolten is
- Haal het brood van de BBQ en leg het op een plank
- en plukken maar