Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plukbrood
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Broodmes
▢
Koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
Rond brood
▢
150
gram
Geraspte kaas
▢
2
eetlepels
Zachte roomboter
▢
3
tenen
Knoflook
▢
1
bos
Peterselie
▢
1
Rode ui
▢
Vers gemalen zwarte peper
▢
Chorizo of Salamiworstje
(Optioneel)
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
▢
Verwarm voor tot ongeveer 200 graden
▢
Snipper de rode ui
▢
Snijdt de knoflook fijn
▢
Hak de peterselie fijn
▢
Meng de rode ui, knoflook, geraspte kaas, de roomboter en de peterselie in een kom
▢
Voeg vers gemalen zwarte peper naar behoefte toe
▢
Pak het brood en snijd om de 2 cm in tot ongeveer 2 cm van de onderkant
▢
Draai het brood een kwartslag en snijdt het brood weer om de 2 cm in (je krijgt nu een ruit patroon)
▢
Vul alle inkepingen met het mengsel en smeer ook wat over het brood
▢
Snijdt indien gewenst dunne plakjes van de optionele chorizo of salami worstjes en stop die in de inkepingen
▢
Leg het brood op het rooster en sluit het deksel
▢
Bak het boord ongeveer 10/12 minuten tot de kaas mooi gesmolten is
▢
Haal het brood van de BBQ en leg het op een plank
▢
en plukken maar