Caveman style Sukade, weer een caveman style gerecht ook hier geldt gewoon een keer doen.
Sukade Caveman Style
Equipment
- Big Green Egg large
- Goede houtskool (Absoluut geen briketten die zijn chemisch en geven teveel stof)
- Thermo pen
- Aluminium folie
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- bovenste deel van een gesplitste sukade (bijna een kilo)
- peper en zout
Instructies
- Haal de sukade uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
- Stook de BBQ op (zonder rooster etc.)
- Schud de BBQ op zodra deze echt gloeiend heet is (zodat eventuele as weg is)
- Leg de sukade direct op de houtskool
- Draai de sukade om de paar minuten om
- Verwijder de stukjes houtskool die eventueel aan de sukade blijven plakken
- Met regel matig met de thermopen todat de kerntemperatuur 47 graden is
- Haal de sukade uit de BBQ en laat even tot rust komen
- Snijd de sukade in dunne repen
- Voeg naar wens peper en zout toe
- Eet smakelijk