Bruschetta, een heerlijk voorafje dat het altijd goed doet.
Brusschetta
Equipment
- Big Green Egg minimax
- Conveggtor
- Grillrooster
- Broodmes
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 1 Stokbrood
- Kruidenboter (Liefst zelf gemaakt)
- 500 gr Tomaten
- 4 tenen Knoflook
- 2 Sjalotjes
- 3 takjes verse Bladpeterselie
- zout en peper naar behoefte
Instructies
- Bereid de BBQ voor om indirect te grillen.
- Verwarm de BBQ naar 180 graden.
- Was de tomaten.
- Snijdt de tomaten in vieren en verwijder het hardt en de zaden met het vruchtvlees.
- Snijdt de tomaten in kleine blokjes.
- Hak de peterselie, knoflook en de sjalotjes fijn.
- doe de tomaten, peterselie, knoflook en de sjalotjes in een kom en voeg de olijfolie toe en roer goed om.
- Snijdt het stokbrood in plakken (er gaan ongeveer 20 tot 22 plakken uit een stokbrood).
- Smeer een aantal plakken in met kruiden boter (bv. 2 plakken per persoon per ronde).
- Leg de plakken op de BBQ zodat de kruidenboter gesmolten is.
- Vul iedere plak met op de kruidenboter het mengsel uit de kom (let op dat het mengsel ongeveer op kamer temperatuur is)
- Voeg indien gewenst peper en zout toe.
- Serveren maar