Aubergine rups

Aubergine rups, ziet er niet alleen erg mooi uit maar is ook erg lekker en zal zeker dankbaar aftrek vinden bij vegetariërs.

Aubergine rups

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Equipment

  • Big Green Egg minimax
  • skillet
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Scherp koksmes
  • Kwastje

Ingrediënten
  

  • 1 Aubergine
  • 2 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 bakje Mozarella
  • 1 bakje pesto
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect bbq'en
  • Verwarm voor naar 150 graden
  • Snijd de aubergine om de 6 mm aan de korte gebogen kant in tot ongeveer 5 mm van de lange rand kant
  • Was de Aubergine en de tomaten
  • snijd de tomaat in dunne plakjes
  • Pel de uien en snijd ook deze in dunne plakjes
  • Stop een plakje tomaat en een plakje ui in elke insnijding van de aubergine
  • Leg de rups voorzichtig op de skillet
  • Smeer de rups ruim in met olijfolie
  • zet de skillet met de rups op het rooster sluit het deksel en laat de rups minimaal een uur garen
  • Verdeel de mozarella over de rups
  • Verdeel de pesto over de rups
  • Sluit het deksel en laat garen totdat de mozarella gesmolten is
  • Snijd de rups in stukken en serveer als groente of vegetarisch gerecht
  • Smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept