Ga terug

Tzatziki

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Gebruikte apparatuur

  • mengkom
  • garde

Ingrediƫnten
  

  • 0,5 komkommer
  • zout
  • verse dille
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram originele Griekse yoghurt zonder toevoegingen etc.
  • 3 tot 5 tenen knoflook

Instructies
 

  • was een halve komkommer
  • rasp deze met schil
  • laat zo lang mogelijk uitlekken in een zeef
  • rasp of snij de knoflook fijn
  • en doe deze in een kom
  • snij wat dille fijn
  • en doe in de kom
  • voeg naar smaak wat zout toe
  • pers zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer
  • voeg de komkommer toe in de kom
  • laat een paar uurtjes rusten zodat de tzatziki goed op smaak komt
  • voeg als laatste de olijfolie toe