Ossenhaas spiesen, spiesen van één van de meest malse stukken vlees van een rund.
Ossenhaas spiesen
Equipment
- Big Green Egg Lar
- Tandoor ring (LetzQ)
- Tandoor spiesen
Ingrediënten
- 500 gram Ossenhaas
- 2 Rode paprika's
- 1 Groene paprika
- 2 Rode uien
- peper / zout
Instructies
- Maak de bbq klaar direct grillen zonder roorster etc.
- Verwijder de regulator van het deksel van de Big Green Egg
- Plaats de tandoor ring in plaats van de regulator
- Verwarm voor tot 180 graden
- Snijdt de ossenhaas in redelijk grote vierkante stukken 2,5 x 2,5 cm
- Gooi de stukken in een ruime kom
- Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, (2,5 x 2,5 cm
- Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar en maak daar ook stukken van 2,5 x 2,5 cm van
- Voeg een stuk ossenhaas, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 6 of 7 keer per spies.
- Hang de spiesen nu in de sleuven van de tandoor ring, totdat ossenhaas ongeveer 45 graden is (ongeveer 5 á 10 min)
- Haal de spiesen voorzichtig uit de BBQ.
- En serveer met een groente naar keuze en evt. wat gebakken aardappeltjes
- Eet smakelijk!