Indisch Stoofvlees
Equipment
- Big Green Egg large
- grilrooster
- Aluminium folie
- Scherp koksmes
- spatel
- Dutch oven
Ingrediënten
- 1 kilo riblappen
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel verse Gember
- 1 rode peper
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 200 mililiter kolkosmelk
- 0,5 liter water
- 1,5 blokje groente bouillon
- 3 laurierblaadjes
- 5 eetlepels cillisaus
- peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel bloem
- roomboter
- olijfolie
- ontbijtkoek of maïzena
Instructies
- maak de BBQ klaar voor grillen op 180 graden
- Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 3×3 cm
- snij de gember, peper en knoflook fijn
- snij de uien in dunnen halve ringen
- meng het vlees met 1 eetlepel bloem
- verhit olijfolie en boter in de dutch oven
- Bak het vlees rondom goud bruin
- laat het vlees rusten in aluminium folie
- verhit opnieuw olijfolie en boter in de dutch oven
- bak de uien, knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten
- voeg het vlees weer toe
- voeg de ketjap manis, ketjap asin, chilisaus en de kokosmelk toe
- roer alles goed door elkaar.
- giet het water erbij (tot het vlees net onder water staat)
- voeg de groente bouillon toe
- voeg de laurierblaadjes toe
- sluit de dutch oven
- sluit de BBQ
- breng de temperatuur van de BBQ naar ongeveer 90 graden
- Laat het vlees ongeveer 5 uur stoven
- roer af en toe even door
- eet smakelijk
- TIP: als de saus te dun blijft voeg dan wat gekruimelde ontbijtkoek toe