Homemade shoarma
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 LetzQ spit
- 1 Spitmotor
- 1 spitas houder
- 2 spitas klemmen
- 1 kern thermometer
Ingrediënten
- 2 kg Livar Procureur
- 5 gram kruidnagels
- 10 gram zwarte peper
- 10 gram korianderzaad
- 10 gram mosterdzaad
- 5 gram komijnzaad
- 10 gram gemalen gember
- 10 gram knoflookpoeder
- 5 gram paprikapoeder
- 5 gram gerookte paprikapoeder
- 5 gram kurkuma
- 5 gram speculaaskruiden
- 10 gram fijn zeezout
- ijsbergsla
Instructies
- breng de bbq naar 140 graden
- maal de peperkorrels, kruidnagels, korianderzaad, mosterdzaad en komijnzaad fijn in een vijzel en meng met de andere kruiden tot een shoarma kruidenmix
- snij de procureur in plakken van ongeveer 1 cm
- bestrooi het vlees met de shoarma kruidenmix
- monteer de spitas op de spitashouder
- plaats de eerste spitas klem
- rijg de procureurslapjes op de klemmen(pennen) van het spit. LET OP: draai hiervoor het vlees steeds een kwartslag zodat het evenredig is verdeeld!
- als het vlees op is plaats dan de andere klem.
- bind het vlees op met slagerstouw
- plaats de complete spitas in de bbq en de motor
- laat het vlees garen tot een temperatuur van 74 graden
- breng als het vlees op 74 graden is de bbq naar 180 graden
- laat het vlees nog ongeveer 15 minuten garen
- haal het spit van de bbq
- verwijder het slagerstouw
- snij de shoarma in dunnen reepjes van de spies
- serveer met eigengemaakte knoflooksaus en wat reepjes ijsbergsla