Homemade shoarma

Homemade shoarma

No ratings yet

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 LetzQ spit
  • 1 Spitmotor
  • 1 spitas houder
  • 2 spitas klemmen
  • 1 kern thermometer

Ingrediënten
  

  • 2 kg Livar Procureur
  • 5 gram kruidnagels
  • 10 gram zwarte peper
  • 10 gram korianderzaad
  • 10 gram mosterdzaad
  • 5 gram komijnzaad
  • 10 gram gemalen gember
  • 10 gram knoflookpoeder
  • 5 gram paprikapoeder
  • 5 gram gerookte paprikapoeder
  • 5 gram kurkuma
  • 5 gram speculaaskruiden
  • 10 gram fijn zeezout
  • ijsbergsla

Instructies
 

  • breng de bbq naar 140 graden
  • maal de peperkorrels, kruidnagels, korianderzaad, mosterdzaad en komijnzaad fijn in een vijzel en meng met de andere kruiden tot een shoarma kruidenmix
  • snij de procureur in plakken van ongeveer 1 cm
  • bestrooi het vlees met de shoarma kruidenmix
  • monteer de spitas op de spitashouder
  • plaats de eerste spitas klem
  • rijg de procureurslapjes op de klemmen(pennen) van het spit. LET OP: draai hiervoor het vlees steeds een kwartslag zodat het evenredig is verdeeld!
  • als het vlees op is plaats dan de andere klem.
  • bind het vlees op met slagerstouw
  • plaats de complete spitas in de bbq en de motor
  • laat het vlees garen tot een temperatuur van 74 graden
  • breng als het vlees op 74 graden is de bbq naar 180 graden
  • laat het vlees nog ongeveer 15 minuten garen
  • haal het spit van de bbq
  • verwijder het slagerstouw
  • snij de shoarma in dunnen reepjes van de spies
  • serveer met eigengemaakte knoflooksaus en wat reepjes ijsbergsla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept