Gamba’s op een schijfje komkommer met Guacamole
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Conveggtor
- 1 BBQ rooster
- houtskool
- 2 Kommen
Ingrediënten
- 12 grote gepelde Gamba's
- 1 Komkommer
- 1 rijpe Avocado
- 1 zakje Guacamole dip mix
- 1 eetlepel Cajun kruiden
- 2 eetlepels Olijfolie
- verse Peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 150 graden
- Meng de Gamba's in een kom met de Olijf olie
- Strooi de Cajin kruiden over deGamba's en meng dit goed door elkaar
- Zet de kom in de koelkast en laat minimaal een uur marineren
- Snijd de Avocado doormidden en verwijder de pit
- Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom
- Voeg een half zakje Guacamole dipmix toe
- voeg wat maggie toe
- Prak alles goed door elkaar
- zorg dat het een stevige mix wordt
- Zet de kom in de koelkast
- Snijdt de Peterselie fijn en bewaar deze apart
- Was de Komkommer
- Schil de komkommer in de lengte om en om (strookje met en een strookje zonder schil)
- Snijdt plakjes van ongeveer 5 mm dik
- Leg de Gambas op het rooster
- Draai de Gamba's na ongeveer 5 minuten om
- Voel of de gamba's stevig zijn en als de kleur oranje is kunnen ze eraf
- Leg de Komkommer schijfjes op een plank
- Doe op elk schijfje een laage Guacamole
- Leg op ieder schijfje met Guacamole een Garnaal en bestrooi (naar behoefte) met een klein beetje peper en/of zout
- Bestrooi met een klein beetje fijngesneden Peterselie
- Serveren en genieten maar