Flat iron steak met witlof en kaassaus
Equipment
- Big Green Egg large
- eggspander
- halve RVS rooster
- halve gietijzeren rooster
- halve pizza steen
- skillet
- sauspan
- kern thermometer
- Aluminium folie
Ingrediënten
- 500 gram flat iron steak
- olijfolie
- 8 stronkjes witlof
- 250 gram blauwe schimmelkaas
- 250 gram kookroom
- 60 gram walnoten
- 10 takjes platte peterselie
- zout en peper naar behoefte
- tomaatjes (optioneel)
Instructies
- Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
- bestrooi het vlees naar behoefte met zout
- Richt de BBQ in voor zowel direct als indirect grillen
- Verwarm naar ongeveer 225 graden
- Snij de stronken witlof in de lengte doormidden en smeer in met olijf olie
- Snij de kaas in blokjes
- doe de blokjes in de sauspan
- voeg de kookroom toe
- plaats de sauspan op het indirecte gedeelte en laat de kaas smelten
- rooster de walnoten in de skillet op het directe gedeelte
- hak de walnoten fijn
- snij de patte peterselie fijn
- voeg de helft van de peterselie en de helft van de walnoten toe aan de kaassaus
- breng eventueel op smaak met peper en zout
- smeer het vlees in met olijfolie
- en leg op het directe deel van de BBQ
- Gril voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag (voor een ruit patroon) en gril opnieuw voor 2 minuten
- draai het vlees dan om
- en gril ook deze kant voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag en gril opnieuw voor 2 minuten
- meet de kerntemperatuur van het vlees (zou ongeveer 50 graden moeten zijn)
- haal de flat iron steak van de BBQ en laat een minuut of 10 rusten onder aluminiumfolie
- warm eventueel de kaassaus op
- grill de witlof met de gesneden kant op het directe gedeelte van de grill
- tot er mooie grill strepen op staan en breng op smaak met peper en zout
- snij de flat iron steak in plakjes (haaks op de draad van het vlees)
- serveer met de gegrilde witlof en met de kaassaus en de optionele tomaatjes