Flat iron steak met witlof en kaassaus

Flat iron steak met witlof en kaassaus

No ratings yet
4
Super lekker gerecht waarbij de smaken van de kaassaus de witlof en de flatiron steak elkaar perfect aanvullen.

Equipment

  • Big Green Egg large
  • eggspander
  • halve RVS rooster
  • halve gietijzeren rooster
  • halve pizza steen
  • skillet
  • sauspan
  • kern thermometer
  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

  • 500 gram flat iron steak
  • olijfolie
  • 8 stronkjes witlof
  • 250 gram blauwe schimmelkaas
  • 250 gram kookroom
  • 60 gram walnoten
  • 10 takjes platte peterselie
  • zout en peper naar behoefte
  • tomaatjes (optioneel)

Instructies
 

  • Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
  • bestrooi het vlees naar behoefte met zout
  • Richt de BBQ in voor zowel direct als indirect grillen
  • Verwarm naar ongeveer 225 graden
  • Snij de stronken witlof in de lengte doormidden en smeer in met olijf olie
  • Snij de kaas in blokjes
  • doe de blokjes in de sauspan
  • voeg de kookroom toe
  • plaats de sauspan op het indirecte gedeelte en laat de kaas smelten
  • rooster de walnoten in de skillet op het directe gedeelte
  • hak de walnoten fijn
  • snij de patte peterselie fijn
  • voeg de helft van de peterselie en de helft van de walnoten toe aan de kaassaus
  • breng eventueel op smaak met peper en zout
  • smeer het vlees in met olijfolie
  • en leg op het directe deel van de BBQ
  • Gril voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag (voor een ruit patroon) en gril opnieuw voor 2 minuten
  • draai het vlees dan om
  • en gril ook deze kant voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag en gril opnieuw voor 2 minuten
  • meet de kerntemperatuur van het vlees (zou ongeveer 50 graden moeten zijn)
  • haal de flat iron steak van de BBQ en laat een minuut of 10 rusten onder aluminiumfolie
  • warm eventueel de kaassaus op
  • grill de witlof met de gesneden kant op het directe gedeelte van de grill
  • tot er mooie grill strepen op staan en breng op smaak met peper en zout
  • snij de flat iron steak in plakjes (haaks op de draad van het vlees)
  • serveer met de gegrilde witlof en met de kaassaus en de optionele tomaatjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept