Chimichurri

Chimichurri, superlekker om met name over rood vlees of gevogelte te serveren.

Chimichurri

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • Ruime kom
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 bos platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 10 cherry tomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika

Instructies
 

  • snijd de platte peterselie, de ui, de knoflook en de cherry tomaatjes fijn en doe in de kom
  • Snijd de rode peper doormidden en heel fijn (LET OP: verwijder eerst de zaadlijsten en zaden als je het minder heet wilt)
  • Knijp de citroen uit boven de kom
  • Voeg de olijfolie en de suiker toe
  • Roer alles goed door elkaar
  • Proef en voeg naar behoefte versgemalen peper en zout toe
  • De chimicurri zou nu een fris zure smaak moeten hebben die je bij vlees maar ook bij diverse gerechten kunt gebruiken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept