Maak de BBQ klaar voor direct grillen
Snij de runder- of sukadelappen in grove stukken
Bestrooi de stukken vlees met bloem
Voeg naar behoefte peper en zout toe
Als het vuur goed brand plaats dan de dutch oven
Verwarm een flinke scheut olijfolie en een klont boter
Bak het vlees rondom bruin
Snij het ontbijtspek in dunne repen
Pel de sjalotten en snij in grove stukken
Pel de knoflook en snij fijn
Maak de winterpeen schoon en snij in smalle halve ringen
Snij de bleekselderij in dunne (halve) ringen
Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminium folie
Bak de ontbijtspek, knoflook en de sjalotten gedurende een paar minuten aan
Voeg de bleekselderij, winterpeen en de tomatenpuree toe
Bak een paar minutjes mee (wel goed roeren)
Voeg nu ook het vlees weer toe
Voeg 250 ml kokend water toe
Verkruimel het bouillonblokje
Schenk de rode wijn er overheen
Voeg de laurier blaadjes toe
Rits de blaadjes tijm van de steel en voeg toe
Plaats het deksel op de pan
Sluit het deksel van de BBQ
Breng te temperatuur van de BBQ terug naar 90/100 graden
Laat het geheel minstens 3 uur sudderen (mag ook langer)
Roer af en toe even alles in de pan om
Check na 3 uur of het vlees mals genoeg is
Snij de champignons in vieren
Als het vlees goed is doe dan wat boter in de skillet
Bak de champignons en de zilveruitjes tot de champignons lekker doorbakken zijn
Voeg dan dit mengsel toe aan inhoud van de pan
Laat nog een paar minuten mee sudderen
Dien op met bijvoorbeeld wat aardappel puree
Eet smakelijk