Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Stoven 4 uur
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Een heerlijk stoof gerecht

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 rooster
  • Dutch oven (evt met skillet deksel)
  • skillet

Ingrediënten
  

  • 1 kilo runder of sukadelappen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram gerookte ontbijtspek
  • 100 gram zilveruitjes
  • 8 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 3 stengel bleekselderij
  • 1 grote winterpeen
  • 250 ml kokend water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 fles Bourgogne (rode wijn)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels olijfolie
  • boter
  • 1 peper (indien gewenst)

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor direct grillen
  • Snij de runder- of sukadelappen in grove stukken
  • Bestrooi de stukken vlees met bloem
  • Voeg naar behoefte peper en zout toe
  • Als het vuur goed brand plaats dan de dutch oven
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie en een klont boter
  • Bak het vlees rondom bruin
  • Snij het ontbijtspek in dunne repen
  • Pel de sjalotten en snij in grove stukken
  • Pel de knoflook en snij fijn
  • Maak de winterpeen schoon en snij in smalle halve ringen
  • Snij de bleekselderij in dunne (halve) ringen
  • Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminium folie
  • Bak de ontbijtspek, knoflook en de sjalotten gedurende een paar minuten aan
  • Voeg de bleekselderij, winterpeen en de tomatenpuree toe
  • Bak een paar minutjes mee (wel goed roeren)
  • Voeg nu ook het vlees weer toe
  • Voeg 250 ml kokend water toe
  • Verkruimel het bouillonblokje
  • Schenk de rode wijn er overheen
  • Voeg de laurier blaadjes toe
  • Rits de blaadjes tijm van de steel en voeg toe
  • Plaats het deksel op de pan
  • Sluit het deksel van de BBQ
  • Breng te temperatuur van de BBQ terug naar 90/100 graden
  • Laat het geheel minstens 3 uur sudderen (mag ook langer)
  • Roer af en toe even alles in de pan om
  • Check na 3 uur of het vlees mals genoeg is
  • Snij de champignons in vieren
  • Als het vlees goed is doe dan wat boter in de skillet
  • Bak de champignons en de zilveruitjes tot de champignons lekker doorbakken zijn
  • Voeg dan dit mengsel toe aan inhoud van de pan
  • Laat nog een paar minuten mee sudderen
  • Dien op met bijvoorbeeld wat aardappel puree
  • Eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept