Vis

Frisse Gamba’s

Gamba’s op een schijfje komkommer met Guacamole

No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 Conveggtor
  • 1 BBQ rooster
  • houtskool
  • 2 Kommen

Ingrediënten
  

  • 12 grote gepelde Gamba's
  • 1 Komkommer
  • 1 rijpe Avocado
  • 1 zakje Guacamole dip mix
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • verse Peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 150 graden
  • Meng de Gamba's in een kom met de Olijf olie
  • Strooi de Cajin kruiden over deGamba's en meng dit goed door elkaar
  • Zet de kom in de koelkast en laat minimaal een uur marineren
  • Snijd de Avocado doormidden en verwijder de pit
  • Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom
  • Voeg een half zakje Guacamole dipmix toe
  • voeg wat maggie toe
  • Prak alles goed door elkaar
  • zorg dat het een stevige mix wordt
  • Zet de kom in de koelkast
  • Snijdt de Peterselie fijn en bewaar deze apart
  • Was de Komkommer
  • Schil de komkommer in de lengte om en om (strookje met en een strookje zonder schil)
  • Snijdt plakjes van ongeveer 5 mm dik
  • Leg de Gambas op het rooster
  • Draai de Gamba's na ongeveer 5 minuten om
  • Voel of de gamba's stevig zijn en als de kleur oranje is kunnen ze eraf
  • Leg de Komkommer schijfjes op een plank
  • Doe op elk schijfje een laage Guacamole
  • Leg op ieder schijfje met Guacamole een Garnaal en bestrooi (naar behoefte) met een klein beetje peper en/of zout
  • Bestrooi met een klein beetje fijngesneden Peterselie
  • Serveren en genieten maar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept