Moink Balls

Moink Balls

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Een heerlijk voorgerechtje van gehakt met ontbijtspek!

Equipment

  • 1 big geen egg large
  • 1 Conveggtor
  • 1 BBQ rooster
  • houtskool
  • Grote kom

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 40 gram Parmazaanse kaas
  • 1 ei
  • 50 gram Paneermeel (zonder kruiden)
  • 2 eetlepels knoflook poeder
  • 1 theelepel Oregano
  • 2 theelepels Peterselie
  • 200 gram Ontbijtspek
  • peper naar smaak
  • BBQ Saus
  • cajun rub

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ naar 150 graden (indirect)
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar (behalve de BBQ saus)
  • maak balletjes van de gehakt (golfbal formaat)
  • Wikkel om elk balletje een plakje ontbijtspek.
  • Laat de balletjes mini maal een uurtje in de koelkast rusten
  • Meng de cajun rub door de bbq saus
  • Laat rusten in de koelkast
  • Leg de moinkballetjes op de bbq
  • smeer ze na 20 minuten in met de BBQ saus
  • sluit het deksel
  • en smeer ze na opnieuw 20 minuten opnieuw in met de BBQ saus
  • hierna zijn ze gereed om uit te serveren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept