Moink Balls
Equipment
- 1 big geen egg large
- 1 Conveggtor
- 1 BBQ rooster
- houtskool
- Grote kom
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 40 gram Parmazaanse kaas
- 1 ei
- 50 gram Paneermeel (zonder kruiden)
- 2 eetlepels knoflook poeder
- 1 theelepel Oregano
- 2 theelepels Peterselie
- 200 gram Ontbijtspek
- peper naar smaak
- BBQ Saus
- cajun rub
Instructies
- Verwarm de BBQ naar 150 graden (indirect)
- Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar (behalve de BBQ saus)
- maak balletjes van de gehakt (golfbal formaat)
- Wikkel om elk balletje een plakje ontbijtspek.
- Laat de balletjes mini maal een uurtje in de koelkast rusten
- Meng de cajun rub door de bbq saus
- Laat rusten in de koelkast
- Leg de moinkballetjes op de bbq
- smeer ze na 20 minuten in met de BBQ saus
- sluit het deksel
- en smeer ze na opnieuw 20 minuten opnieuw in met de BBQ saus
- hierna zijn ze gereed om uit te serveren