Maak de BBQ klaar voor direct verwarmen
Verwarm tot 180 graden
Snijdt de winterpeen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
Snijdt de runderlappen in stukken van ongeveer 3×3 cm
Pel en snijdt de uien
Pel en hak de knoflook tenen fijn
Pel en hak de rode peper fijn
Snijdt de champignons en paprika in stukjes
Zet de Dutch oven op het rooster en verwarm 5 minuten voor
Laat de roomboter smelten
Bak de gesneden runderlappen aan
Verwijder het vlees en laat in aluminiumfolie rusten
Bak ondertussen de uien, knoflook en rode peper aan
Doe 1,25 liter heet water met de bouillon blokjes in de Dutch oven
Breng de bouillon aan de kook
Schenk de flesjes westmalle dubbel in de Dutch oven
Voeg de winterpeen, paprika's, champignons en Runderlappen toe
Voeg de laurierblaadjes ook toe aan het geheel
Snijdt de prei in halve ringen en voeg ook dit toe
Kruimel de ontbijtkoek boven de Dutch oven
Meng het geheel goed door elkaar
Sluit het deksel van de BBQ
Breng de temperatuur van de BBQ naar ongeveer 90 graden
Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven
Roer af en toe door
Check of het vlees goed gaar is
Schep de borden op
Snijdt de peterselie en rozemarijn fijn en strooi wat over het mengsel op het bord
Serveer met bv wat aardappel puré en wat groente
Enjoy