Runderstoofpotje met rode wijn
Equipment
- Big Green Egg large
- Grillrooster
- Aluminium folie
- Scherp koksmes
- Dutch oven
Ingrediënten
- 300 gram winterpeen
- 800 gram runderlappen
- 3 paprika
- 5 tenen knoflook
- 5 uien
- 3 stelen prei
- 2 rode pepers
- 1 fles rode wijn
- 3 blaadjes laurier
- 6 takjes peterselie
- 4 takjes rozemarijn
- 4 plakjes ontbijtkoek
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor direct verwarmen
- Verwarm tot 180 graden
- Snijdt de winterpeen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
- Snijdt de runderlappen in stukken van ongeveer 3×3 cm
- Pel en snijdt de uien
- Pel en hak de knoflook tenen fijn
- Pel en hak de rode peper fijn
- Snijdt de champignons en paprika in stukjes
- Zet de Dutch oven op het rooster en verwarm 5 minuten voor
- Laat de roomboter smelten
- Bak de gesneden runderlappen aan
- Verwijder het vlees en laat in aluminiumfolie rusten
- Bak ondertussen de uien, knoflook en rode peper aan
- Doe 1,25 liter heet water met de bouillon blokjes in de Dutch oven
- Breng de bouillon aan de kook
- Schenk de rode wijn in de Dutch oven
- Voeg de winterpeen, paprika's, champignons en Runderlappen toe
- Voeg de laurierblaadjes ook toe aan het geheel
- Snijdt de prei in halve ringen en voeg ook dit toe
- Kruimel de ontbijtkoek boven de Dutch oven
- Meng het geheel goed door elkaar
- Sluit het deksel van de BBQ
- Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven
- Check of het vlees goed gaar is
- Schep de borden op
- Snijdt de peterselie en rozemarijn fijn en strooi wat over het mengsel op het bord
- Serveer met bv wat aardappel puré en wat groente
- Enjoy