Runderstoofpotje met rode wijn

Runderstoofpotje met rode wijn

No ratings yet
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 4 uur
rusttijd 5 minuten
Totale tijd 5 uur 5 minuten

Equipment

  • Big Green Egg large
  • Grillrooster
  • Aluminium folie
  • Scherp koksmes
  • Dutch oven

Ingrediënten
  

  • 300 gram winterpeen
  • 800 gram runderlappen
  • 3 paprika
  • 5 tenen knoflook
  • 5 uien
  • 3 stelen prei
  • 2 rode pepers
  • 1 fles rode wijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 6 takjes peterselie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 plakjes ontbijtkoek

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor direct verwarmen
  • Verwarm tot 180 graden
  • Snijdt de winterpeen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
  • Snijdt de runderlappen in stukken van ongeveer 3×3 cm
  • Pel en snijdt de uien
  • Pel en hak de knoflook tenen fijn
  • Pel en hak de rode peper fijn
  • Snijdt de champignons en paprika in stukjes
  • Zet de Dutch oven op het rooster en verwarm 5 minuten voor
  • Laat de roomboter smelten
  • Bak de gesneden runderlappen aan
  • Verwijder het vlees en laat in aluminiumfolie rusten
  • Bak ondertussen de uien, knoflook en rode peper aan
  • Doe 1,25 liter heet water met de bouillon blokjes in de Dutch oven
  • Breng de bouillon aan de kook
  • Schenk de rode wijn in de Dutch oven
  • Voeg de winterpeen, paprika's, champignons en Runderlappen toe
  • Voeg de laurierblaadjes ook toe aan het geheel
  • Snijdt de prei in halve ringen en voeg ook dit toe
  • Kruimel de ontbijtkoek boven de Dutch oven
  • Meng het geheel goed door elkaar
  • Sluit het deksel van de BBQ
  • Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven
  • Check of het vlees goed gaar is
  • Schep de borden op
  • Snijdt de peterselie en rozemarijn fijn en strooi wat over het mengsel op het bord
  • Serveer met bv wat aardappel puré en wat groente
  • Enjoy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept