Curryworst

Curryworst

No ratings yet

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 skillet
  • 1 maatbeker
  • 1 conveggtorbasket
  • 1 half RVS rooster
  • 1 have pizzasteen
  • 1 RVS rooster

Ingrediënten
  

  • 4 klassieke braadworsten

currysaus

  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml tomatenketchup
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel worchestershire saus

kerrie kruidenmix

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder

Instructies
 

  • maak de bbq klaar voor half direct en half indirect
  • verwarm voor naar 200 graden
  • plaats alvast de skillet op het indirecte gedeelte om deze voor te verwarmen
  • snipper het uitje (heel) fijn
  • meng de ketchup, honig, basterdsuiker, balsamico azijn en worchestershire saus in de maatbeker goed door elkaar tot een saus
  • meng de kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder door elkaar in een bakje
  • Doe de helft van de poedermix in de maatbeker bij de saus en bewaar de rest.
  • doe zonnebloemolie in de skillet
  • fruit het uitje aan in de skillet tot de uitjes glazig worden
  • voeg de tomaten puree toe en bak even mee
  • voeg nu de inhoud van de maatbeker toe. Roer goed door zodat het niet aanbrandt!
  • verwijder de skillet als de saus dik genoeg is
  • gril de worsten op het directe gedeelte tot ze rondom mooi bruin zijn
  • als ze klaar zijn snij ze dan in kleine stukjes
  • voeg de stukjes worst toe aan de saus en roer goed door elkaar
  • strooi het restant van het kruidenmengsel uit het bakje over het geheel
  • eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept