Curryworst
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 skillet
- 1 maatbeker
- 1 conveggtorbasket
- 1 half RVS rooster
- 1 have pizzasteen
- 1 RVS rooster
Ingrediënten
- 4 klassieke braadworsten
currysaus
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 ml tomatenketchup
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel worchestershire saus
kerrie kruidenmix
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel chilipoeder
Instructies
- maak de bbq klaar voor half direct en half indirect
- verwarm voor naar 200 graden
- plaats alvast de skillet op het indirecte gedeelte om deze voor te verwarmen
- snipper het uitje (heel) fijn
- meng de ketchup, honig, basterdsuiker, balsamico azijn en worchestershire saus in de maatbeker goed door elkaar tot een saus
- meng de kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder door elkaar in een bakje
- Doe de helft van de poedermix in de maatbeker bij de saus en bewaar de rest.
- doe zonnebloemolie in de skillet
- fruit het uitje aan in de skillet tot de uitjes glazig worden
- voeg de tomaten puree toe en bak even mee
- voeg nu de inhoud van de maatbeker toe. Roer goed door zodat het niet aanbrandt!
- verwijder de skillet als de saus dik genoeg is
- gril de worsten op het directe gedeelte tot ze rondom mooi bruin zijn
- als ze klaar zijn snij ze dan in kleine stukjes
- voeg de stukjes worst toe aan de saus en roer goed door elkaar
- strooi het restant van het kruidenmengsel uit het bakje over het geheel
- eet smakelijk