Vlaams Stoofvlees
Equipment
- Big Green Egg large
- Dutch oven
- Handschoenen
- Conveggtor
- RVS rooster
- eggspander
Ingrediënten
- 1 Kg Sukadelappen
- 500 gr Uien
- 1 bruine boterham
- 3 flesjes Leffe bruin
- 1 rode peper
- 3 bolletjes knoflook
- Cajun rub
- 2 eetlepels roomboter
- 3 kruidnagels
- 3 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels mosterd
- peper & zout
Instructies
- prepareer de BBQ voor direct 170 graden
- Snij de Sukadelappen in bokken van ongeveer 3×3 cm
- Snij de uien in halve of hele ringen
- snij de rode peper en knoflook fijn
- zet de Dutch oven op het rooster en laat deze een paar minuutjes warm worden
- bestrooi het vlees gelijkmatig met de Cajun rub
- doe de boter in de pan en laat smelten
- doe het vlees in de pan en bak het ongeveer 5 minuten rondom aan
- schep het vlees uit de pan
- doe de uien in de pan en bak deze aan tot ze wat bruin van kleur worden
- Voeg het bier toe en breng aan de kook
- Als het kookt voeg je het vlees weer toe TIP: vlees en uien moeten onder het bier staan voeg indien nodig wat bier toe.
- Voeg de Laurier, kruidnagel, stroop, knoflook, rode peper en tijm toe
- roer het geheel goed door
- besmeer de boterham ruim met mosterd
- leg de boterham met de met de mosterd naar beneden op het mengsel.
- haal de dutch oven van het rooster en doet het deksel erop
- verwijder het rooster en leg deze op de eggspander met daarin de conveggtor
- plaats het geheel terug in de BBQ
- en breng de BBQ terug naar ongeveer 170 graden
- plaats de dutch oven (met deksel) terug en sluit ook het deksel van de BBQ
- Laat het geheel 4 uur sudderen
- Roer af en toe het stoofvlees even goed door
- Als het vlees mals is en het vocht goed is ingedikt is het stoofvlees klaar
- Eet smakelijk